A Andalusia, a diferència del PP, Ciutadans va poder esquivar la fotografia d’una taula de negociació amb Vox. Però el partit d’extrema dreta no vol repetir aquest escenari: si volen els seus vots, que són imprescindibles per a governar la Comunitat de Madrid, se’ls hauran de guanyar. La seva cap de files a l’Assemblea madrilenya, Rocío Monasterio, ha reclamat en aquest sentit una “taula a tres parts”, on també hi sigui Cs. D’aquesta manera posa la formació d’Albert Rivera en un compromís, perquè vol repetir la via andalusa.

Si les tres dretes volen governar la Comunitat de Madrid, els dotze escons de Vox serà necessaris. “Serem molt més exigents”, ha advertit Rocío Monasterio aquest dimarts en una entrevista a Antena 3. Ha recordat que els seus parlamentaris seran “determinats”, i per això ha reclamat que se’ls “respecti”. La condició sobre la taula és “una taula a tres parts, no com a Andalusia”.

“La primera fita fonamental és que ens respectin i ens asseguem en una taula, que no és molt demanar", ha sostingut la dirigent ultra. A diferència també del cas andalús, ha afegit Monasterio, la seva formació “exigirà molts punts” per arribar a una entesa.

Aquesta posició contrasta amb l’expressada aquest mateix dimarts pel secretari general de Cs, José Manuel Villegas, que ha subratllat que el PP és el seu soci preferent i amb qui arribaran a acords. “Si en algun moment arribem a algun acord, Vox haurà de decidir si dona suport o no a aquest acord”, ha defensat Villegas.