L'extrema dreta espanyola segueix creixent. Segons una enquesta que ha elaborat Celeste-Tel per a eldiario.es, Vox obtendria 57 diputats, 5 més dels que va aconseguir en les eleccions del 10 de novembre, en què ja es va situar com la tercera força política. 

enquesta eldiario.es

L'augment de Vox seria gràcies al PP, que si es fessin ara unes eleccions perdria dos escons i passaria de 89 a 87, i gràcies a Cs, que en perdria 1 passant de 10 a 9.

Qui perd més escons en relació amb els comicis del 10-N és el PSOE, tot i que segueix sent la força més votada. El partit de l'actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez, perd cinc seients al Congrés.

Unidas Podemos, que ha entrat al govern espanyol, sumaria tres diputats i passaria de 35 a 38, ERC en perdria 1 i es quedaria amb 12 diputats i JxCat en sumaria 1 i tindria 9 seients al Congrés.

enquesta eldiario.es

En el debat d'investidura del 7 de gener, Sánchez va ser investit president perquè va aconseguir 167 vots a favor i 165 en contra. Ara, aquest mitjà assegura que no podria ser investit, ja que només obtindria 165 'sís' i 168 'nos'.