Amb els seus 52 diputats, Vox ha impregnat l'ala dreta del Congrés amb el seu discurs agitador. Sense despentinar-se, sense aixecar el to, Santiago Abascal ha apadrinat el bateig de "cop d'estat" a la investidura per a un govern progressista de Pedro Sánchez. Durant la intervenció d'avui, ha ampliat l'espectre. A més de l'independentisme, ha disparat contra "les manades d'immigrants violadors" i la llei de violència de gènere. 

El líder de Vox ha arrencat el seu breu discurs servint-se de l'assassinat ahir a Esplugues, on un home va matar la seva parella i la filla, per bastir el seu missatge masclista i racista. "A Vox ens preocupen totes les víctimes, independentment del sexe i l'autor". I a partir d'aquí ha començat a enumerar tot un seguit d'agressions i violacions comeses per "manades d'immigrants". De fet ha apuntat que són ells els principals responsables d'aquests atacs. 

En relació a l'aliança del PSOE amb Podemos i l'independentisme, l'ha titllat de "cop d'estat institucional", s'ha queixat que "el rebel Torra no ha estat destituït perquè [Sánchez] necessita el permís dels colpistes" i ha afirmat que l'aliat necessari per a aquesta operació, "la companyia asseguradora de la investidura es diu ETA".