Hi ha molts camins per arribar a la política activa, però que es faci a través de LinkedIn, xarxa social orientada als negocis i l’ocupació, no deixa de ser, si més no, sorprenent. Doncs això ha fet la formació d’extrema dreta Vox, que ha buscat, trobat i fitxat càrrecs del partit en aquesta plataforma. És el cas de la portaveu i secretària general de Vox al Congrés dels Diputats, Macarena Olona, que avui ha reconegut que Santiago Abascal i Iván Espinosa de los Monteros van contactar amb ella a través de LinkedIn el març del 2019 per sumar-la al seu projecte.

Olona ha admès durant una trobada a l’Executive Forum que va entrar a la formació després de superar prejudicis inicials, ja que identificava el partit d’Abascal com una formació “masclista, xenòfoba, ultra, d’extrema dreta i radical”. "Però enfront de totes aquestes etiquetes, vaig escoltar de manera directa les seves intervencions i vaig dir: 'pensen com jo'", ha rememorat i ha assegurat que era l'únic partit "en el qual podia confiar".

De seguida, cap de llista

Olona, advocada de l’Estat, va treballar entre el 2013 i el 2018 al País Basc, on va centrar la seva activitat professional en la lluita contra els homenatges als presos d’ETA i contra la corrupció. Això constava al seu perfil a LinkedIn.

Poc després del primer contacte per internet amb els líders de Vox, va ser la cap de llista de la formació a les eleccions al Congrés de l’abril del 2019, lloc que va repetir al novembre del mateix any. Va aconseguir l’escó, i es va consumar així la seva entrada a la política.

Macarena Olona VOC Diputació permanent Congrés Diputats Europa Press

Olona el dia que va ser expulsada d'una sessió de la Diputació Permanent / Efe

Malgrat els prejudicis inicials a què s'ha referit Olona, l'activitat parlamentària de la portaveu de Vox no ha deixat cap ombra de dubte sobre el seu compromís amb aquells que la van fitxar, fins al punt de protagonitzar sonades esbroncades a l'hemicicle i ser expulsada d'una sessió de la Diputació Permanent.

Imatge principal, la portaveu de Vox al Congrés, Macarena Olona / Efe