El portaveu de Vox al Parlament d'Andalusia, Alejandro Hernández, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació presentarà una esmena a la totalitat amb proposta de devolució al projecte de Pressupostos d'Andalusia de 2019.

En roda de premsa ha explicat que l'esmentada decisió es deu que "lluny de ser els pressupostos del canvi, són un mer exercici de continuïtat", de manera que podien estats presentats "perfectament" per un Govern del PSOE i Ciutadans.

"Aquests pressupostos s'allunyen de tot el que es va dir que es faria", ha criticat el portaveu de Vox, partit els vots del qual són clau per tirar endavant els comptes andalusos.

En una piulada a Twitter, Vox Andalusia també ha afirmat que els pressupostos del govern presidit pel popular Juanma Moreno "surten de la via oberta" amb el pacte del mes de desembre per a la investidura. "No donarem suport a més del mateix", han piulat.

El govern andalús necessita el suport de la formació d'ultradreta per aprovar-los, tal com va passar amb la investidura en què els vots de Vox eren necessaris per formar un govern alternatiu al PSOE de Susana Díaz, que va guanyar les eleccions. Amb el veto, la formació d'ultra dreta colla PP i Cs.

Els darrers dies i després de les eleccions del 26-M, la direcció nacional de Vox ha rebutjat repetir la fórmula andalusa i vol entrar als governs de PP i Cs per influir en les polítiques.