El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, va ocultar gairebé la meitat del seu sobresou com a líder del partit. Concretament, segons ha avançat elDiario.es, des de l'abril al desembre de 2022 va cobrar 71.110 euros com a cap del PP. Aquesta quantitat és gairebé el doble de la que el mateix PP va reconèixer el mes de juny passat. Aleshores, el PP va admetre que Feijóo va cobrar 39.260 euros del partit pel seu càrrec orgànic, però no va reconèixer que Feijóo també va rebre 31.850 euros com a president del grup parlamentari del Senat.

Així doncs, dels 71.110 euros de sobresou que va cobrar pel seu càrrec dins del partit i de president del grup parlamentari del PP al Senat, només en va declarar 39.260. A aquesta quantitat de diners guanyada per Feijóo el 2022 cal sumar-hi els 70.121 euros anuals percebuts com a senador, segons la web del Senat. En total, l'any passat va cobrar 141.000 euros per la seva activitat política.

Reaccions a l'ocultació de Feijóo

El PSOE, que va aconseguir que el Senat instés Feijóo a actualitzar la seva declaració de béns (cosa que no ha fet fins ara), ha acusat el president del PP de mentir després de conèixer-se l'ocultació, amb crítiques a través de Twitter. Pilar Alegría, ministra d'Educació i portaveu del PSOE, ha fet una piulada molt contundent: "Feijóo té sobresou. Feijóo ha mentit. Feijóo no és de fiar".

El president del Senat, Ander Gil, també ha criticat el líder popular per amagar part del seu sobresou. "Sorpresa!! S'ha saltat la llei i el reglament del Senat, per amagar el seu sobresou i enganyar-nos tot aquest temps. I mira que es va esforçar a amagar-ne els guanys, però al final tot se sap", ha piulat Gil.

La senadora Eva Granados ho ha reblat, tot piulant: "Feijóo menteix i torna a mentir. També amb el seu sobresou. No coneixen ni la integritat ni el servei públic. Feijóo va ocultar gairebé la meitat del seu sou com a líder del PP: va cobrar 71.110 euros en nou mesos".

També se n'ha fet ressò el ministre de Cultura, Miquel Iceta, i altres dirigents del PSOE com ara Óscar Puente o Juan Francisco Serrano.