En ple debat sobre la retirada de les medalles al torturador franquista Billy el Niño, l'extrema dreta nega la major. La portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha posat en dubte que el policia Antonio González Pacheco, acusat per crims de lesa humanitat, fos realment un "torturador". Així ha respost a l'entrevistador: "Això de torturador ho està dient vostè". Ahir el Congrés va debatre una proposició no de llei per retirar les condecoracions als funcionaris franquistes que van participar en la repressió. Avui tirarà endavant, amb l'oposició del PP i Vox.

En una entrevista a Los Desayunos de TVE, preguntada sobre aquesta retirada de medalles, la dirigent ultra ha rebatut que "no estan" per a "posar o treure medalles". Rocío Monasterio ha dit que "el govern socialcomunista ha de treure nous mantres ideològics per tapar la seva pèssima gestió de la pandèmia i el que ha passat a les residències". El que volen els espanyols, ha afegit, és saber "com respondrà el govern espanyol a la crisi social" i no "dedicar-se a treure medalles als qui anomenen franquistes".

La dreta, sense Ciutadans, va carregar ahir al Congrés contra la iniciativa del PSOE i Unidas Podemos per retirar-li les medalles a títol pòstum. Tant el PP com Vox van criticar el que han anomenat “revisionisme” històric. El diputat del PP Luis Santamaría va denunciar el “socialisme revisionista” de la Transició, i va atribuir les culpes a Podemos. “És impropi del socialisme que va ajudar a construir la Transició”, va dir. Per la seva part, José María Sánchez (Vox) va deixar clar que “Vox és contrari a tota pretensió absurda de revisionisme històric”.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram