Vox va acumulant querelles que, majoritàriament, es queden en l'anunci però després no prosperen perquè ells principalment decideixen no tirar-les endavant per evitar despeses. Ara bé, l'objectiu de l'impacte mediàtic ja l'han aconseguit i això han perseguit en la seva darrera contra el conseller d'Interior Miquel Sàmper. El partit d'ultradreta ha presentat una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, TSJC, per un presumpte delicte d'omissió del deure perseguint delictes, prevaricació i delicte electoral.

La formació de Santiago Abascal considera que Sàmper "ha permès els atacs i la persecució a Vox i els seus dirigents" durant tota la campanya electoral i cita Vic i Salt com a exemples flagrants. De fet, també aporta el que ells consideren que són proves com "escenes de violència viscudes" on la comitiva de Vox va ser "apedregada i perseguida per una torba" de manifestants després de l'acte.

També adjunta documents gràfics, fotografies i vídeos com la del noi que salta damunt la furgoneta de Vox a Vic dissabte passat. Cal recordar que el partit d'ultradreta va presentar una denúncia davant la JEC anteriorment. El president de VoxSantiago Abascal, va assegurar que ho portaria a la Junta Electoral Central (JEC) i "als tribunals" el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i els responsables dels incidents.

La JEC també avisa Sàmper

Malgrat el tancament de perímetre que es dona a cada acte de Vox o fins i tot una simple carpa instal·lada, la presència de la Brimo i un fort desplegament de furgons i Mossos, o les detencions que es practiquen si així ho consideren, la Junta Electoral Central ho veu insuficient. D'aquesta manera, la JEC ha instat el conseller català d'Interior, Miquel Sàmper, a prendre les mesures necessàries per protegir els actes electorals de Vox en la campanya electoral.

La justificació de la JEC és que cal evitar nous incidents, i demana detenir als qui "facin servir la violència" per a impedir aquests actes. La resolució arriba després que el passat cap de setmana es registressin diversos incidents per part de grups que protestaven contra actes de Vox a Vic, Valls o Salt, amb el llançament d'objectes contra membres de la formació d'extrema dreta. Unes imatges que a la inversa també s'han vist i fins i tot amenaces a les xarxes socials.