El malestar que genera Vox allà on va, durant aquesta campanya, és ampli. Majoritàriament obté indiferència, com a Badalona aquest matí, o bé protestes d'antifeixistes. I en aquesta opció trobem un darrer exemple a Figueres. D'entrada, l'anunci d'un míting de Santiago Abascal ha provocat les discrepàncies de la ciutadania i fins i tot dels comerciants.

De bon matí, un ampli dispositiu dels Mossos ha tallat carrers i places per garantir la seguretat de Vox a la seva arribada. Abascal s'ha plantat a les 13h però des de molt abans, el carrer Nou i la Rambla ja es trobaven tallats. Això ha impedit la circulació de vianants i la queixa de molts d'ells. Agents de la Brimo han encerclat tot el perímetre.

Antifeixistes denunciats

Posteriorment, antifeixistes del grup Arran Empordà s'han desplaçat fins la plaça on Abascal oferia el seu discurs. Ha estat aleshores quan membres d'Arran han denunciat el tracte rebut pels Mossos: "Dues companyes han estat retingudes per la policia a Figueres. Les han tirat al terra i les volen denunciar per només participar de la concentració".

Arran ha confirmat que, finalment, han estat alliberades però han explicat el seu testimoni: "Han estat amenaçades dins el furgó policial en ser denunciades per part dels Mossos d'Esquadra, per manifestar-se contra l'extrema dreta". També en un vídeo que circula a twitter, ho han explicat en primera persona: "Ens han colpejat i tirat al terra i ens han posat una denúncia per desobediència". 

La manifestació dels antifeixistes també ha comptat amb el suport de la CUP, la mateixa diputada al Parlament, Natàlia Sànchez, ho ha explicat: "Han vingut a Figueres i els hi hem plantat cara, Empordà antifeixista".

Malestar polític

Recentment, els dispositius de seguretat dels mossos a cada míting de Vox han generat un debat entre els mateixos polítics. La candidata de Junts per Catalunya, Laura Borràs, ha lamentat algunes imatges que s'han pogut veure el passat cap de setmana:  "M’indigna veure comportaments d’alguns agents de Mossos que són incompatibles amb els d’una policia democràtica referent en la protecció i promoció de drets. Cal ser intransigent i exemplar envers aquests comportaments. Aquest és el meu compromís: tolerància zero amb la violència!".

Per la seva banda, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, també avisar després dels aldarulls a Vic que "el rebuig, la discrepància i la protesta no pot ser mai l'enfrontament". El cap polític dels Mossos també va remarcar que Vox va impedir la feina dels cossos de seguretat: "Hi ha partits que dificulten la tasca policial i això no pot ser". La ultradreta no va seguir les directrius policials per garantir la seguretat en l'acte.