El president de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat aquest diumenge a última hora que el seu partit presentarà demà en el Tribunal Suprem "una querella per conspiració per a la rebel·lió" contra el president de la Generalitat, Quim Torra.

A través d'un missatge en el seu compte de Twitter, Abascal ha explicat que sol·licitarà com a mesura cautelar "la seva detenció immediata, que el posin a disposició i demana la seva presó preventiva".

"No es pot permetre que estigui en llibertat algú que amenaça amb un aixecament armat i que està al comandament de la policia. La "via eslovena" va causar una guerra, 62 morts i centenars de ferits.
Exigim que Torra ingressi immediatament a presó per proposar aquesta via", ha escrit el líder de Vox.

Abascal s'ha referit així a la intervenció cap de l'executiu català aquest dissabte en la presentació del Consell per la República a Brussel·les, en la que suggeria la possibilitat de "tirar endavant" con van fer "els eslovens".

"Si ens haguessin fet cas quan demanem la mateixa mesura cautelar per a Puigdemont, no s'hauria escapat i s'haurien evitat molts mals. Si el govern no actua, serà també responsable per abandó de funcions... i igualment actuarem contra el Govern de Sánchez", ha afegit el president de Vox.