VOX ha presentat aquest matí una ampliació a la querella que va interposar el passat 9 de maig davant la Sala Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra Roger Torrent i tres membres més de la Mesa del Parlament de Catalunya ―Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés―, pels delictes de prevaricació i desobediència, quan aquests van admetre la modificació de la Llei de Presidència de la Generalitat i del Govern de Catalunya, aprovada pel ple el dia 4 de maig.

És la torna contra l'acceptació per la Mesa del Parlament de Catalunya d'avui d'incloure com a punt de l'ordre del dia el debat del contingut d'una disposició judicial del Tribunal Suprem que suspèn automàticament els processats que es troben presos en l'exercici del seu càrrec públic com a diputats.

VOX sol·licita amb caràcter urgent a l'ampliació la detenció, posada a disposició judicial i ingrés preventiu a la presó, sense fiança de Roger Torrent, Josep Costa, Eusebi Campdepadrós i Alba Vergés. També sol·licita, com a mesura cautelar, que es prohibeixi la celebració de qualsevol acte, ple, sessió o reunió encaminada que es continuïn incomplint les resolucions dels tribunals.

Pedro Fernández, vicesecretari jurídic de VOX, ha afirmat que: "Això és la clara demostració que el separatisme català està en la reiteració delictiva colpista, i VOX seguirà denunciant tantes vegades com calgui".