Javier Ortega Smith, secretari general de Vox i acusació particular en el judici al procés al Tribunal Suprem, ha fet una conferència titulada "Catalunya, una regió d'Espanya" en una sala del Parlament Europeu. Ha finalitzat la intervenció al crit de "Visca Espanya, visca Europa i Puigdemont a presó!". 

La conferència realitzada pel membre de Vox clamava contra l'independentisme català, la immigració i el multiculturalisme. Kosma Zlotowski, del partit de dreta nacionalista Llei i Justícia (PIS), que governa Polònia, ha organitzat l'acte de Vox al qual han assistit unes 150 persones

"Catalunya és Espanya, Espanya és Catalunya. Sense llei no hi ha democràcia. Benvinguts a la resistència des d'Europa", ha dit Ortega Smith, en anglès. "S'ha de posar vedat al secessionisme", ha afegit i ha assegurat que la seva formació va acudir a l'Eurocambra per "explicar la gran mentida dels separatistes, la seva gran estafa".

Ortega Smith ha elogiat el paper d'Espanya a Europa i ha afirmat que "sense les Naves de Tolosa, sense la Batalla de Lepanto i sense Carles V, crec que totes les senyoers que estan a la sala vestirien burka". 

Posteriorment, en atenció als mitjans, Ortega Smith s'ha referit a Puigdemont com a "covard colpista fugit de l'acció de la justícia". Torra també ha rebut quan ha estat tractat de "titella del xenòfob Puigdemont". L'independentisme, com a moviment polític ha estat titllat pel secretari general de Vox de "pura propaganda falsa". 

L'acte ha estat envoltat de polèmica des que recentment el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, impedís "per motius de seguretat" la celebració d'un acte del president de la Generalitat, Quim Torra, i del president a l'exili Carles Puigdemont.

Durant la conferència realitzada per Ortega Smith, un grup de treballadores d'institucions de la UE ha mostrat el seu rebuig a l'acte, sota el lema  "els nostres drets no són negociables".