Un grup de treballadores d'institucions de la UE ha mostrat aquest dimecres cartells amb el missatge "els nostres drets no són negociables" a l'acte de Vox a l'Eurocambra sobre Catalunya. Tot just a l'inici de la conferència on participa el secretari general de Vox Javier Ortega Smith, diverses persones, majoritàriament dones, han aixecat en silenci cartells de protesta contra el partit d'extrema dreta.

Passats uns minuts, a l'inici de l'acte, i sense que la conferència s'aturés en cap moment, el grup ha abandonat la sala del Parlament Europeu. Fora d'aquesta, i en declaracions als mitjans, una d'elles ha explicat que són treballadores de les institucions de la UE que rebutgen els principis de Vox.

"Europa ha de ser un espai de drets per a totes les persones, som feministes i defensem els drets LGTBI", ha dit, demanant preservar l'anonimat. La treballadora ha explicat que s'han manifestat perquè els sembla "indignant" que el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, hagi decidit mantenir l'acte.

acte vox feminisme parlament europeu - acn