Primer dia de legislatura i Vox ja ha muntat el seu primer xou i també ha disparat la seva primera amenaça: serà el "pitjor malson" de la Mesa del Parlament. Així ho ha deixat anar el seu líder a Catalunya, Ignacio Garriga, en roda de premsa des de la mateixa Cambra catalana.

Precisament, Garriga ha criticat que la seva formació no hagi ocupat el lloc que els "pertocava" com a quarta força del Parlament i ha amenaçat una Mesa que ha quedat molt allunyada dels seus interessos: amb cinc membres independentistes d'un total de set. Els altres dos són els diputats socialistes Eva Granados i Ferran Pedret.

"Ells sabran si volen estar en la legalitat o si volen incórrer en delictes els pròxims dies i les pròximes hores", ha dit, en un missatge dirigit a la nova Mesa. També n'ha restat importància que no formin part de la Mesa perquè ha dit que ells no han arribat a la cambra catalana "per repartir-se el pastís ni el botí", sinó "a representar la veu dels catalans".

Garriga també ha carregat contra el discurs de la nova presidenta del Parlament, Laura Borràs, el qual ha qualificat de "sectari" i "partidista". En aquest sentit, el líder ultraespanyolista ha promès que el seu partit "lliurarà batalla" i que estaran "vigilants" per si l'òrgan parlamentari se salta la llei. 

 

La batalla contra Cs per marcar territori

Els de Santiago Abascal també han aprofitat la seva primera compareixença des de la Cambra catalana per criticar Ciutadans, partit al qual han retret que hagi abandonat l'Auditori en el discurs de Borràs: "Nosaltres no marxem perquè no abandonem els catalans".

Ciutadans havia criticat abans Vox per votar els seus propis candidats durant les votacions de la Mesa i no fer pinya amb la resta de l'unionisme votant els candidats socialistes. En la seva roda de premsa, Carrizosa ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "prengui nota sobre com han estat els discursos d'avui" i que, com a conseqüència, "recapaciti pel que fa als indults que té programats".

Hores abans, Vox ja ha fet acte de presència amb un acompanyament per part d'Abascal als seus diputats catalans fins a les portes del Parc de la Ciutadella. S'han viscut moments de tensió ja que un home ha volgut increpar-lo i els escortes i alguns seguidors l'han neutralitzat. 

 

Vídeo: Marta Lasalas