Ciutadans no ha volgut escoltar tot el discurs de Laura Borràs un cop ha estat investida presidenta; els unionistes han decidit marxar abans que acabés. Tot i això, el líder de Cs a Catalunya, Carlos Carrizosa, n'ha tingut prou amb el poc que ha escoltat per acusar la flamant presidenta de "fer apologia dels delictes comesos".

En una roda de premsa en acabar la sessió de constitució del Parlament, Carrizosa ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "prengui nota sobre com han estat els discursos d'avui" i que, com a conseqüència, "recapaciti pel que fa als indults que té programats".

"Avui s'ha fet apologia dels delictes comesos durant l'XI legislatura del Parlament. S'ha menyspreat la legalitat i s'ha titllat l'estat espanyol de venjatiu i repressiu", ha dit el dirigent unionista. Sobre això, Carrizosa s'ha mostrat convençut de que "aquests nous responsables del Parlament tornaran a posar la democràcia en perill". "Un indult només faria que donar-los ales", ha subratllat.

Retrets cap a Vox

Avui l'extrema dreta de Vox ha entrat al Parlament, i ho ha fet acompanyada del seu líder al Congrés, Santiago Abascal. Ara bé, Carrizosa està molt descontent amb el paper que els de Vox han tingut durant la sessió d'aquest divendres al matí.

Carlos Carrizosa ha explicat que el seu partit ha votat pels diputats socialistes candidats a formar part de la Mesa. El de Ciutadans ha indicat que ho han fet per intentar reduir al màxim la presència de diputats independentistes. 

"La Mesa ha quedat amb cinc membres independentistes, nosaltres hem optat per votar els que tenien possibilitats de ser a la Mesa, el PSC", ha comunicat. "Hem sigut responsables en aquestes votacions, en canvi, Vox no ha estat útil", ha puntualitzat.

Ignació garriga vox parlament - Sergi Alcázar

Els diputats de Vox, amb Ignacio Garriga al centre, arribant al Parlament / Sergi Alcàzar

Segons Carrizosa, els vots de l'ultradreta haurien servit per "tenir més membres constitucionalistes a la Mesa".

El discurs de Borràs

Carrizosa ha qualificat el discurs de la presidenta de "sagnant" i ha assegurat que ha servit per "seguir tensant la política catalana".

Per la seva banda, la recent escollida presidenta del Parlament s'ha compromès a continuar la feina on la va deixar Carme Forcadell. "Cap tribunal ni presó ens farà renunciar a les nostres idees", ha afegit en el seu primer discurs com a presidenta de la cambra dirigint-se als nous diputats. En aquest sentit, ha garantit que no permetrà ingerències del poder executiu i judicial.

Borràs també ha fet una crida a "no posar límits a la democràcia" per tal que "l'únic límit" del Parlament sigui l'aspiració dels catalans.

 

Foto principal: El líder de Ciutadans, Carlos Carrizosa, votant la presidència del Parlament / ACN