No ha trigat a reaccionar l'extrema dreta davant del cessament del coronel Diego Pérez de los Cobos. El cap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid, i responsable de la repressió policial de l'1-O, ha estat cessat per "pèrdua de confiança" del ministre Fernando Grande-Marlaska, però Vox hi veu motivacions polítiques, després que la investigació del cos policial hagi apuntat el doctor Fernando Simón per permetre la manifestació del 8-M en plena crisi del coronavirus. "Hi ha destitucions que són medalles d'honor", ha assegurat Santiago Abascal.

En la mateixa línia que Abascal, la portaveu parlamentària Macarena Olona ha carregat contra del ministre de l'Interior: "Sembla que a l'indigne Marlaska no li han agradat els informes sobre el 8-M de la Guàrdia Civil". I la dirigent ultra ha afegit: "Haurà de destituir tot l'Institut Armat. Miserable".

Fonts del ministeri han confirmat a ElNacional.cat el cessament sense revelar els motius pels quals aquest departament ha perdut la confiança en el coronel. Segons eldiario.es, que cita fonts de la Guàrdia Civil, el cessament seria a causa que Pérez de los Cobos no va informar els seus superiors que els agents al seu comandament havien lliurat a la jutgessa un informe sol·licitat per aquesta sobre la presumpta responsabilitat penal en la convocatòria feminista del passat 8 de març. La magistrada de Madrid Carmen Rodríguez-Medel manté imputat al delegat del Govern a Madrid, José Manuel Franco, per la causa oberta al seu jutjat, el número 51 de Madrid, arran de la denúncia d'un particular.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram