Nou espectacle de Vox, aquest cop al Parlament andalús. Després que la líder del PSOE a la comunitat, l'expresidenta Susana Díaz, hagi acusat el president de la Junta, Juanma Moreno, d'haver pactat el projecte de Llei de Pressupostos de la Comunitat Autònoma per a 2021 "amb els hereus del franquisme", el portaveu de Vox ha esclatat.

Alejandro Hernández s'ha aixecat immediatament del seu escó i ha demanat la paraula insistentment. En veure que la presidenta de la cambra, Marta Bosquet (Cs), no l'hi donava, aquest s'ha cabrejat i ha anat augmentant el to fins a etzibar un cop al micròfon i marxar de l'hemicicle.

"Senyora presidenta, li demano que amb l'empara de l'article 77...", ha començat el portaveu ultra abans de ser interromput. "Senyor Hernández, no té la paraula", ha respost Bosquet. Tot i així, el de Vox ha insistit: "Senyora presidenta, atengui'm i no em menyspreï. Atengui'm i no em menyspreï!". 

Tot seguit, Hernández ha anat pujant el to, fet pel qual la presidenta li ha acabat apagant el micròfon. Ha estat aleshores quan el portaveu d'extrema dreta s'ha donat per vençut, no sense abans etzibar-li un cop al micròfon i sentenciar: "A la porra, a prendre pel cul!". Tot seguit ha marxat visiblement alterat.

Els pactes i l'hemeroteca

L'enfrontament verbal s'ha iniciat després que el president de la Junta al·ludís en la seva intervenció al Pressupost que el govern de Pedro Sánchez "ha pactat amb Bildu", a la qual cosa Susana Díaz ha replicat assenyalant que "el PP, quan no governa, dinamita les institucions i perd la memòria", després de la qual cosa ha repassat titulars de premsa que recordaven, per exemple, el "diàleg" del govern espanyol de José María Aznar amb ETA.

Després d'això, la dirigent socialista ha asseverat que Pedro Sánchez "no ha pactat amb Otegui, però vostè (Juanma Moreno) sí que s'ha abraçat als hereus del franquisme a Andalusia", fent així al·lusió al pacte del govern andalús de PP i Cs amb Vox per als Pressupostos andalusos, la qual cosa ha desencadenat les referides protestes d'Alejandro Hernández.

 

Imatge principal: El portaveu de Vox a Andalusia, Alejandro Hernández, en el seu xou aquest dijous / Europa Press