Vox ha inventat una falsa agressió a tres noies "per un grup de feministes radicals" de Malloca que la Guàrdia Civil ha desmentit.

Segons ha descobert la policia i explica el Diari de Mallorca, una militant del partit ultra a la localitat mallorquina es va inventar els fets aportant un comunicat mèdic de la seva filla del febrer passat.

En descobrir-se que es tractava d'un muntatge, Vox Baleares han emès un comunicat disculpant-se i assegurant que han "estat víctimes d'una manipulació".

Vox Baleares va difondre divendres, en plena celebració pels actes del Dia de la Dona, una sèrie de tuits en els quals denunciava "una pallissa a dos de menors i una jove per negar-se a posar-se un llaç morat durant la mobilització feminista".

El partit ultra assegurava que una de les noies agredides estava "en observació per una possible fractura de mandíbula", i una altra presentava "marques de cops i havia estat arrossegada per terra".

Agents de la Guàrdia Civil van contactar amb diversos centres d'atenció sanitària de la zona i no constava cap ingrés que es correspongués amb els fets denunciats per Vox.

Tampoc en Son Espases no tenien notícies de les dues menors suposadament agredides. En saber-se la veritat, Vox Balears ha publicat un comunicat demanant disculpes i traslladat la responsabilitat a la jove. "Denunciem la manipulació de la que vam ser víctimes i anunciem accions legals", han avançat.

La constatació que tot ha estat un muntatge ha arribat quan la militant del partit d'extrema dreta només ha pogut presentar un comunicat mèdic de la seva filla corresponent al mes de febrer per sostenir la seva versió.

Qui s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió ha estta l'advocat Gonzalo Boye, que ha fet una cleca a Vox.