Vox ha anunciat que integrants de la formació acudiran a la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona, malgrat el rebuig de l'organització convocant (SCC) a la seva participació en la marxa, en considerar que no necessiten "permís de ningú".

"Els nostres companys de Barcelona aniran a la manifestació a abraçar-se amb tots els espanyols de bé que vulguin treure la seva bandera en aquests moments difícils. No necessitem permís de ningú per defensar la nostra terra", ha publicat Vox en el seu compte de Twitter oficial.

La decisió de Vox d'acudir a la manifestació es produeix després que el president de Societat Civil Catalana (SCC), Francisco Sánchez Acosta, afirmés que no esperava el partit de Santiago Abascal a l'acte, la qual cosa va portar aquest a acusar SCC d'emular els separatistes.

SCC preveu cedir el protagonisme a entitats i representants del món de la cultura en la manifestació i, per això, la lectura del manifest al tancament de l'acte quedarà reservada només a representants de la societat civil.

A la manifestació aniran, entre altres, el ministre de Foment en funcions i secretari d'organització del PSOE, José Luís Ábalos, el comissari designat i ministre d'Exteriors en funcions Josep Borrell, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, el líder del PP, Pablo Casado, el president de Ciutadans, Albert Rivera, i el regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls.