Societat Civil Catalana està preparant autocars perquè manifestants provinents de Madrid, Saragossa i València vagin a la mobilització que celebrarà aquest diumenge a Barcelona. Aquests vehicles se sumen als que també duran manifestants des de Tarragona, Lleida i Girona fins a la capital catalana, segons han informat a l'ACN fonts de l'entitat.

El president de l'entitat, Fernando Sánchez Costa, ha presentat aquest dimarts la manifestació, que espera que sigui "cívica i pacífica en defensa de la convivència i la democràcia a Catalunya", i que ha convocat en resposta a les protestes contra la sentència del Tribunal Suprem sobre el referèndum de l'1 d'octubre.

En un comunicat, l'entitat ha convidat "tots els constitucionalistes i demòcrates catalans i de la resta d'Espanya" a participar de la protesta, que ocuparà el passeig de Gràcia, en un moment polític que considera "molt greu". Sánchez Costa ha demanat que no s'hi llueixin símbols partidistes i ha explicat que qualsevol actitud que busqui "alterar l'ordre públic o actuar fora de la llei no serà benvingut". Per això, prepararan "més de 100 voluntaris" que garantiran l'ordre de la manifestació.

Després de diverses manifestacions i fins i tot d'aldarulls nocturns contra la sentència de l'1-O, Societat Civil creu "més necessari que mai defensar l'estat de dret i la separació de poders". "Catalunya no mereix un Govern que crida a la desobediència i a la confrontació", ha afegit el líder de l'entitat, que ha aprofitat per demanar la dimissió del president de la Generalitat, Quim Torra, a qui ha acusat de fer "xantatge" al govern espanyol.