Vox es manifesta aquest dissabte a Barcelona en acte de provocació cap a l'independentisme sota el lema "Catalunya per Espanya". L'extrema dreta, encapçalada pels principals líders de la formació, Santiago Abascal i Javier Ortega, ha convocat els seus seguidors a les 12:00 hores a l'avinguda Reina Maria Cristina de Barcelona, al costat de la plaça Espanya de Barcelona. 

La marxa Vox, servirà per realitzar un acte polític de cara a les eleccions generals del 28 d'abril i, alhora, per protestar contra la decisió de l'alcaldessa Ada Colau de no cedir-los el Palau Sant Jordi per fer aquest acte al·legant "tasques de manteniment".

A l'acte també servirà per presentar en societat al seu líder a Catalunya i cap de llista a les generals, Ignacio Garriga. També s'espera que la formació d'extrema dreta porti ciutadans d'arreu de l'Estat per participar a la marxa.

Per la seva part, els CDR, la CUP i diferents formacions de l'esquerra independentista també han convocat els seus seguidors per protestar, precisament, contra a l'acte de Vox d'aquest dissabte. En diversos missatges difosos a les xarxes socials, els convocants criden a "fer soroll contra el feixisme" assegurant que si s'és tolerant contra la intolerància, Vox, la societat serà destruïda. Alhora, CUP també ha volgut cridar a manifestar-se per una societat on no hi mani la impunitat feixista i l'odi a la diversitat, en una cita amb l'antifeixisme.

Els independentistes han cridat a manifestar-se a partir de les 10:30 hores, una hora i mitja abans que el partit d'extrema dreta, a la confluència de la plaça Espanya amb el carrer Tarragona, just a la banda contrària de la plaça d'on s'ha convocat la marxa de Vox.