El president de Vox, Santiago Abascal, va anunciar a so de bombos i platerets la celebració d'un gran míting al Palau Sant Jordi el 30 de març, una convocatòria que havia de ser una demostració de força de la formació d'extrema dreta i el tret de sortida de la seva precampanya de cara a les eleccions generals del 28-A. Però no podrà ser. L'Ajuntament de Barcelona ha comunicat a Vox que finalment el Sant Jordi no estarà disponible aquest dia perquè s'estaran fent treballs de manteniment a les instal·lacions.

Abascal ha denunciat el boicot de l'ajuntament que lidera Ada Colau i ha anunciat que la seva formació durà a terme "una gran concentració" a Barcelona en cas que el consistori no rectifiqui. Vox ha qualificat la decisió de l'ajuntament de "partidista i contraria a la llibertat".

 

La formació d'Abascal ha acusat a l'Ajuntament d'actuar amb mala fe i assegura que el 15 de febrer tenia la confirmació de la reserva. Va ser el 25 de febrer quan els va comunicar que havia quedat anul·lada la reserva donat que estaven programades tasques de manteniment. Vox sosté que aquesta explicació és "falsa". Precisament ahir dijous el candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, havia demanat a Colau que impedís la celebració d'aquest acte.