Vox ha assegurat aquest dijous que la Unió Europea "insulta a Espanya i a la Justícia" després que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) hagi dictat que l'exvicepresident de la Generalitat i líder d'ERC, Oriol Junqueras, hauria d'haver estat reconegut com a eurodiputat des de la proclamació oficial dels resultats de les eleccions al Parlament europeu.

"Amb Alemanya no s'haurien atrevit", han lamentat des de la formació liderada per Santiago Abascal, que ha urgit a realitzar "una reforma profunda perquè la Unió Europea deixi de ser santuari de colpistes i terroristes".

En aquest sentit, Vox ha opinat que Espanya "necessita un govern fort que planti cara a tant atropellament" i que no permet que la UE "insulti" al país i a la Justícia.

El partit ha reaccionat a través d'un apunt en el seu compte de Twitter, després de conèixer la sentència, en la que la Justícia europea diu que una persona que ha estat oficialment proclamada electa pel Parlament europeu quan es trobava a presó provisional per delictes greus ha de ser reconegut com a eurodiputat encara que no hagi estat autoritzada a complir els requisits previstos pel dret intern, ni a desplaçar-se a l'Eurocambra per participar en la seva primera sessió.

Poc després, en un fil de tuits, Abascal ha reiterat la seva intenció d’il·legalitzar els partits separatistes, detenir el president Torra i fer que Espanya es faci respectar a Europa.