Vox ha celebrat aquest divendres el processament del diputat d'ERC al Parlament i exsecretari general de Vicepresidència i Economia de la Generalitat, Josep Maria Jové, per l'organització del referèndum de l'1-O.

El partit que dirigeix Santiago Abascal espera veure Jové "aviat" al banc dels acusats després d'aquest pas que ha adoptat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, "i fins i tot a la presó".

Jové ha estat processat al costat del també diputat i exsecretari d'Hisenda, Lluís Salvadó, per presumptes delictes de desobediència, prevaricació, malversació i revelació de secrets per la seva participació en l'organització de l'1-O.

Jové és un dels participants de la taula entre el govern espanyol i la Generalitat que es va reunir dimecres, i va assistir a la trobada amb una llibreta Moleskine, el mateix model de quadern que li va intervenir la Guàrdia Civil amb anotacions manuscrites sobre l'organització de l'1-O.

L'ordre de processament inclou que va actuar com a "coordinador de les activitats executives del referèndum", la qual cosa es dedueix del document 'Enfocats' i de les anotacions manuscrites en aquesta agenda Moleskine.