La presència de l'extrema dreta ja es nota al Congrés dels Diputats. Els grups no han pogut subscriure oficialment aquest dimecres una declaració institucional en el Dia Internacional de l'eliminació de la violència contra la dona. Hi havia gairebé totes les firmes. Només en faltava una: la de Vox, que s'ha negat a fer-ho. De totes maneres, la resta de grups han llegit el manifest. Però perquè sigui una declaració institucional l'han de compartir tots els grups de la cambra. El mateix ha passat amb una declaració pel Dia Universal dels Drets dels Nens.

En la declaració institucional, els grups del Congrés manifestaven el seu "ferm compromís en l'eradicació de la violència contra les dones, el seu profund rebuig als agressors masclistes i assassins i el suport total a les dones víctimes i als seus fills i filles". Per altra banda, el document volia "alçar la veu contra la violència de gènere conscient que davant la violència el silenci resulta còmplice". Finalment, feia una crida "a la responsabilitat de tots els poders públics, organitzacions i ciutadania per aconseguir que totes les dones puguin viure en igualtat una vida lliure de violència masclista".

Vox s’ha excusat dient que, en contra del que diu el PSOE, “no hi ha hagut cap conversa”, sinó que simplement els han “entregat uns folis”. Han volgut deixar clar que “defensen a tots”, tant homes com dones, gent gran com nens. “Per això denunciem que la llei actual no funcionen”, assenyalen des de la formació d’extrema dreta.