El comitè executiu de Vox ha confirmat aquest diumenge que Ignacio Garriga serà el cap de llista del partit d'extrema dreta a les eleccions catalanes del 12-M. "Garriga tornarà a encapçalar la candidatura per intentar revalidar i millorar els resultats que Vox va obtenir a Catalunya, convertint-se en la primera força política nacional del Parlament", ha afirmat el líder de Vox, Santiago Abascal, des de Vitòria. A banda de la candidatura de Garriga, la formació també ha anunciat els noms dels candidats a les eleccions europees, amb Jorge Buxadé, Hermann Tertsch i l'exportaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, com a números 1, 2 i 3 per als comicis del 9 de juny.

"Vox defensarà el mateix discurs a Espanya i en totes les convocatòries electorals, mentre que veurem com d'altres canviaran el seu discurs en funció del territori, de l'elecció o, fins i tot, del dia de la setmana", ha criticat el líder del partit d'ultradreta en una atenció als mitjans després de la presentació dels candidats a les eleccions basques del 21 d'abril, que seran Andrés Paramio (Guipúscoa), María Pérez (Biscaia) i Amaia Martínez (Àlaba). "La nostra prioritat serà dir la veritat del carrer. Parlar dels problemes de la gent. En aquesta terra hi segueix havent un problema de llibertat, però també problemes afegits que no s'afronten", ha assegurat Abascal, a la vegada que ha subratllat que els comicis tenen lloc "enmig d'un procés colpista protagonitzat per Sánchez i els seus còmplices".

El líder de Vox ha assenyalat un "problema gravíssim d'inseguretat al carrer", el qual ha relacionat "amb les fronteres poroses i la crida a la immigració il·legal". "I això només ho dirà Vox", ha insistit. També ha parlat de "problemes afegits que no s'afronten", posant d'exemple "les conseqüències de l'aplicació de l'agenda 2030 que donen suport des d'EH Bildu fins al Partit Popular, passant pel PNB i el PSOE". Segons el dirigent de Vox, aquestes polítiques suposen "un pla d'acomiadaments massius a la indústria". "S'han perdut 10.000 llocs de feina industrials en aquests quatre anys de govern. També un pla d'acomiadaments massius al sector primari, en l'agricultura i la ramaderia", ha subratllat. 

Per la seva part, Ignacio Garriga ha assegurat que "és un honor" assumir aquesta designació de cap de llista per a les eleccions catalanes i ha afirmat que el 12 de maig tornarà a col·locar el territori "al lloc que es mereix". "Fa tres anys que defensem els catalans honrats dels privilegiats separatistes", ha apuntat el candidat de Vox.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!