El líder de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga, ha carregat durament contra el periodista d'EsRadio, Federico Jiménez Losantos, per unes paraules de caràcter racista dirigides directament contra Garriga. Durant l'emissió del seu programa aquest dimarts, Losantos ha assegurat que "Qui fos blanc, encara que fos català. Bé, doncs Déu no va ser generós i als Garriga els va fer catalans i negres, a canvi sembla que són de l'Opus, van a missa, així que Déu els salvarà, encara que amb aquest papa, no sé com està la cosa".

Garriga no ha dubtat a criticar aquests comentaris i l'ha titllat de "racista fastigós". En una publicació al seu compte d'X, ha afirmat que es tracta d'unes paraules "miserables i plenes d'odi". Tanmateix, ha mostrat l'orgull "que sento per la meva mare, per ser català i per estar lluitant contra vent i marea pel futur de la meva terra". Per concloure, ha advertit que "aquí seguirem mal que li pesi a aquest racista fastigós, als separatistes i a tots els que odien la llibertat". 

El líder de Vox, Santiago Abascal, no ha dubtat a mostrar el seu suport a Garriga a través d'una publicació d' X. Abascal ha lamentat que malgrat que hi ha coses "que mai s'esperen, sabem que estàs endurit en pitjors batalles". I ha posat valor al seu compromís "que és un orgull per a milions d'espanyols que confien en VOX".  

Per la seva banda, el diputat de Vox al Parlament Europeu, Hermann Tertsch, també ha criticat Losantos. En una publicació a X, ha defensat la "grandesa i generositat de l'home bo que és Ignacio Garriga", davant de la "ràbia i vilesa de l'odiador minvant, que cada dia és menys i pitjor". 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.  
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!