El secretari general de Vox, Javier Ortega Smith, ha afirmat que "les dades d'homes que moren en mans de dones s'oculten" perquè "no interessa demostrar" que existeix aquest tipus d'assassinats.

Ortega s'ha expressat així en una entrevista a la Cadena Ser en què ha defensat que "cal combatre la violència i el crim" amb independència del sexe o de l'edat de l'agressor. "Per a mi és igual d'execrable la mort d'una dona que la d'un home", ha dit el número dos de Vox, per després denunciar: "Les dades d'homes que moren en mans de dones s'oculten perquè no interessa."

En aquest sentit, ha denunciat "les dones que estan sotmeses a la ideologia de gènere i que promouen lobbies", que ha arribat a anomenar "feminazis". "Em refereixo a les que formen part de grups totalitaris", ha aclarit.

En el seu programa polític, Vox promou la "supressió d'organismes feministes radicals subvencionats i la persecució efectiva de denúncies falses", a més de la derogació de la llei de violència de gènere i "de tota norma que discrimini un sexe de l'altre".

Al seu lloc, la formació liderada per Santiago Abascal proposa la creació d'una "llei de violència intrafamiliar que protegeixi de la mateixa manera vells, homes, dones i nens".