Han passat cinc mesos des de les eleccions generals de 10-N i Vox és el partit que ara obtindria més vots que llavors, arribant als 60 diputats. La formació de Santiago Abascal, juntament amb Unidas Podemos, millora el seu resultat, segons el baròmetre d'abril de Celeste-Tel per a eldiario.es. La majoria de forces manté pràcticament els resultats, de manera que ara per ara sembla que la crisi del coronavirus no passa factura.

El baròmetre mostra com de tots els partits que es van presentar el 10-N, Vox és el que presenta un augment de suports més gran. Passa del 15,1% dels vots al 16,3%, la qual cosa, traduït en escons, suposa passar de 52 a 58 diputats. Aquests resultats, no obstant això, són pitjors que els aconseguits al baròmetre del mes anterior, que li donava un escó més.

PP i Ciutadans

Vox guanya part d'aquests sufragis per la caiguda del PP, que segons el sondeig baixa del 20,8% del 10-N al 20,5% i perd quatre escons, quedant-se amb 85. En el cas de Ciutadans, la formació que lidera Inés Arrimadas manté el resultat de les eleccions de novembre, després de mesos de caigudes. El baròmetre li dona el 6,9% de vots, una dècima més, encara que perd un diputat i es queda en nou.

En relació amb la coalició del Govern, el PSOE perd una dècima del 28% que va obtenir el 10-N i perd dos diputats, mentre que els seus socis d'Unidas Podemos pujarien del 9,8% del 10-N al 10,5%. Amb tot, només sumaria un diputat més dels 26 que ara té. En Comú Podem puja una dècima (un diputat). En total, el grup confederal aconseguiria 37 diputats, segons en baròmetre.

La resta de partits no experimenten grans canvis. ERC guanya una dècima i manté els seus 13 diputats, igual com JxCat, que suma un 0,1% amb vuit escons. PNB, EH Bildu i la CUP es mantenen igual.