José María Ruiz Puerta, membre de Vox i advocat madrileny habitual als debats d'Intereconomia, va ser l'últim president del Círculo Español de Amigos de Europa (CEDADE), una associació nazi que va operar a Espanya des de 1966 fins al 1993, segons apunta el diari La Marea.

El rotatiu explica que Ruiz Puerta participa en tots els actes de Vox i que, a més, és plenament conegut pels dirigent del partit d'ultradreta. D'altra banda, recorda que el fundador del CEDADE, Ángel Ricote, tenia relació amb combatents nazis i membres de les SS com Friedrich Kuhfuss, Leon Degrelle o el coronel austríac Otto Skorzeny.

Ruiz Puerta també va ser el líder del Partido X la libertad, una formació d'extrema dreta que pretenia transportar a Espanya la Plataforma X Catalunya de Josep Anglada. Aquesta organització es va dissoldre el 2018 per integrar-se a Vox. 

De fet, l'any en que es va dissoldre el CEDADE, l'informe anual dels serveis d'intel·ligència d'Alemanya va qualificar el Círculo Español de Amigos de Europa com el vincle principal amb els grups més radicals de tot Europa i va detallar que fins i tot mantenia relacions fluïdes amb alts dirigents nazis austríacs condemnats al seu país.

José María Ruiz Puerta també va ser el vicepresident de la revista del CEDADE, on es va publicar un article que qualificava l'Holocaus com un "Holocuento".