Vox ha promès que qui dispari i mati atracadors amb armes de caça, o que tingui llicència, serà premiat amb medalles el mèrit civil.

Ho ha promès el número dos del partit, Javier Ortega Smith, durant un míting celebrat aquest diumenge a Jaén, en el qual ha demanat despenalitzar l'ús d'armes per exercir la defensa personal quan un atracador aplana un domicili.

Vox insisteix que la legislació espanyola castiga les víctimes i protegeix els delinqüents. Durant l'acte, Ortega Smith va fer pujar al faristol a un ancià, en Remigio, que va presentar com a víctima d'un atracament a casa seva.

Explicant el seu cas. ha assegurat que "si qualsevol utilitza l'arma legítima que tingui a casa, sigui una arma de foc, sigui un ganivet de la cuina, sigui un gerro del saló i mata o fereix un criminal no només no serà condemnat sinó que li donarem la medalla al mèrit civil i un aplaudiment".

"Si el vostre avi, que té llicència legal d'armes hagués agafat l'escopeta i per salvar la seva vida hagués disparat un tret als criminals, avui es trobaria processat pendent d'un judici que el podria portar molts anys a la presó", ha lamentat.

Ortega Smith també ha afegit que Vox no pretén convertir Espanya en el "salvatge oest" sinó en "un país segur en el què la llei estigui al servei de les persones honrades i en contra dels delinqüents".

El partit d'ultradreta han difós el vídeo a través Youtube amb el títol: "L'emotiva trobada de Javier Ortega amb un ancià víctima d'un robatori".