El candidat de Vox a Castella i Lleó, Juan García-Gallardo, ha estat el gran triomfador de la nit. El partit liderat per Santiago Abascal ha guanyat força amb un gran resultat que li permet passar de tenir 1 representant a les Corts a tenir-ne 13, per tant, el partit d'extremadreta ha sumat 12 procuradors. En les eleccions de 2019, Vox va aconseguir només 1 diputat a Valladolid, Jesús García Conde. El Partit Popular guanya les eleccions de Castella i Lleó, però es queda lluny de la majoria absoluta. El president de la Junta de Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, va convocar les eleccions amb la intenció de governar en solitari, però sembla que necessitarà el suport de Vox per poder governar a Castella i Lleó. Mañueco haurà de pactar amb el partit de Santiago Abascal, que és la força que més ha crescut en aquestes eleccions. Sembla que la idea del PP de governar sense necessitar suport s'ha truncat, l'única cosa que ha canviat és que el potencial soci de govern de Mañueco no serà Cs, sinó Vox. Amb el 99% dels vots escrutats, PP i Vox sumen 44 escons. 

Èxit de Vox

Vox ha aconseguit representació a 9 de les 8 províncies de Castella i Lleó. Amb el 98% dels vots escrutats, Vox ha obtingut el 17,6% dels vots, amb més 200.000 vots. Per circumscripcions, Vox ha assolit 3 procuradors a Valladolid, en la qual va assolir el seu únic escó a les eleccions de 2019. A Salamanca, Burgos i Lleó ha guanyat 1 diputat. A Palència, Segòvia, Zamora i Àvila ha guanyat 1 escó, i, en canvi, a Zamora cap. El partit de Santiago Abascal, ha sumat 135.345 vots i 12,13 punts més, en comparació amb els comicis de 2019. 

A la província de Valladolid és on Vox ha obtingut més presència amb 3 procuradors, 50.758 vots, que suposen 30.462 vots més que en les passades eleccions i un augment de 13,07 punts. A l'altra cara de la moneda, hi ha Sòria, que tot i que ha sumat 4.584 vots i un augment de 7,45 punts no ha aconseguit cap procurador dels cinc que es podrien triar en aquesta província.  

Vox ha celebrat l'èxit de la jornada electoral, i el seu líder Santiago Abascal ha assegurat que "Vox té el dret i el deure de formar govern en la Junta de Castella i Lleó", alhora que ha afegit que al candidat de la formació a la Presidència se li veu "cara de vicepresident". Durant la campanya, Vox havia evitat aclarir quin seria el preu que posaria al seu suport, però després del recompte Abascal ja ha deixat clar que exigiran formar part del pròxim executiu. El que Vox sí que havia assegurat era que el seu suport no seria "gratis" i que a més elevaria el nivell d'exigència per a evitar "traïcions" com les que denuncia haver sofert per part del PP en altres llocs, com Andalusia o l'Ajuntament de Madrid. De moment, Abascal ha avisat al Partit Popular que els ciutadans de Castella i Lleó "han parlat" i Vox exigeix "respecte al veredicte del poble sobirà". Per a la negociació, ha avançat que Vox no exigirà "ni més ni menys" del que li correspon en funció del suport obtingut en les urnes. I en la taula de negociació estaran les seves prioritats de campanya —reindustrialització, camp, agricultura i ramaderia i un futur per als joves a la regió—, però també les reivindicacions de l'Espanya Buidada.

Vox trepitja Ciutadans 

El resultat obtingut aquest diumenge en les urnes concedeix a Vox el lloc que fins ara tenia Ciutadans, que amb 13 procuradors en 2019 va entrar a formar part del govern de Mañueco amb Francisco Igea com a vicepresident. Per això, els d'Abascal reconeixen que és difícil que el PP els negui una representació similar. Seria la primera vegada que Vox entrés a formar part d'un govern i s'enfrontés a la gestió real, deixant enrere els pactes d'investidura segellats fins avui que li han permès forçar la implantació d'algunes de les seves mesures alhora que mantenen una veu d'oposició. Per la seva banda, el partit taronja ha experimentat un autèntic fracàs. Respecte a les eleccions del 2019, Ciutadans ha perdut diputats en totes les províncies de Castella i Lleó, menys a Sòria, l'única on no en tenien cap. Així, Ciutadans només segueix viu a la província de Valladolid, on ha aconseguit un procurador, mentre que en totes les altres els han perdut tots. Amb el 100% dels vots escrutats, la derrota de Ciutadans ha suposat una davallada de més de 10 punts respecte als comicis anteriors, el que significa que només han rebut el 4,5% del vot. Pel que fa al nombre de vots, la formació no ha aconseguit esgarrapar més de 50.000, el que suposa una baixada de més de 150.000 vots en comparació amb els resultats de 2019.