Vox ha denunciat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a la Junta Electoral Central (JEC) per suposadament vulneració del principi de neutralitat informativa per un reportatge sobre el partit  d'ultradreta que es va emetre aquest dijous al Telenotícies Vespre de TV3. El partit ha exigit que s'obri un expedient sancionador a la televisió pública i ha decidit no permetre l'accés de TV3 als seus actes de campanya d'aquest divendres ni al seguiment de la nit electoral del partit aquest diumenge, segons ha informat l’ACN. En un comunicat, han afirmat que el veto continuarà fins que no acabi l'actitud de "linxament i manipulació" de TV3 contra el partit ultra

🔴 Quan són les Eleccions Generals 2023 a Espanya? Dates clau i candidats

Precisament, Vox és notícia a Catalunya per dos incidents greus en els seus actes electorals. Un activista antifeixista ha denunciat el secretari general de Vox, Ignacio Garriga, per un intent d'agressió el passat cap de setmana a Badalona. L’home també ha denunciat Garriga davant d’un jutjat per “alteració de l’ordre públic”. El jutjat d’instrucció 3 de Badalona ha admès a tràmit la denúncia del veí contra el líder de Vox a Catalunya per l’enfrontament que es va produir entre el polític i un grup de manifestants contraris al partit d’extrema dreta en un míting a la ciutat el passat 16 de juliol. A banda, un simpatitzant de Vox va amenaçar amb un ganivet un antifeixista que els cridava a Terrassa, aquest dijous. El més insòlit és que la policia municipal va sancionar l’agredit amb una multa amb 2.000 euros.

Les declaracions del programa

A la introducció del reportatge, el presentador del TN, Toni Cruanyes, va dir que "les premisses de Vox es basen en la mentida i els sentiments d'odi contra grups socials afeblits i històricament discriminats". El periodista també va afirmar que l'argumentari de la formació d'extrema dreta inclou "xenofòbia contra la immigració, especialment marroquina" i "bel·ligerància contra el feminisme". La peça incloïa declaracions d'assistents a mítings i de persones que s'han manifestat a algun dels diversos mítings que han fet al llarg de la campanya, i explicava que els actes de Vox s'han fet sobretot a "barris de renda baixa", i on s'ha jugat la carta de "l'alarmisme". En un comentari posterior al reportatge, Cruanyes va afirmar que la mentida i les actituds fanfarrones i agressives tenen conseqüències en la convivència.

Per tot això, Vox ha acusat TV3 d'haver vulnerat l'article 66 de la Llei Orgànica de Règim Electoral General (LOREG), del principi de neutralitat informativa i insta a la CCMA a "complir de forma escrupolosa" els principis de "pluralisme polític, neutralitat informativa, igualtat i proporcionalitat". Segons el partit, una peça com la publicada pel Telenotícies "aporta avantatge a la resta de grups polítics" perquè dona un "tractament extremadament desqualificador contra Vox".