Badalona ha viscut aquest diumenge a la tarda moments de tensió durant un míting de Vox a la Rambla quan el secretari general del partit, Ignacio Garriga, ha interromput l'acte per encarar-se i intentar agredir un grup de manifestants que han protestat amb cassoles i crits antifeixistes. El representant del partit d'extrema dreta ha parat de parlar per "comptar els passos" que el separaven dels "totalitaris", s'hi ha apropat ràpidament enfurismat i els Mossos i organitzadors i assistents del míting l'han hagut d'aturar i apartar-lo per evitar que l'incident acabés sent més greu. Els Mossos d'Esquadra han format un cordó policial durant la resta de l'acte per separar els assistents de la trentena d'antifeixistes. En un moment del seu discurs, Garriga ha lamentat que els Mossos d'Esquadra no hagin disparat "pilotes de goma" i donat "cops de porra" per dissuadir els contraris a la formació ultra.

El representant de Vox ha lamentat la falta de "llibertat política" pel fet que, segons ell, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, "no hagi permès" fer actes a Vox sense separar les manifestacions contràries. El dirigent ha titllat els qui protestaven de "quatre energúmens" i els ha acusat d'insultar-lo i de "tirar pedres". La trentena de persones que s'han aplegat a la Rambla de Badalona, just darrere del míting, han fet una cassolada, han xiulat i han fet càntics com "Fora feixistes dels nostres barris", sense que hi hagi constància de cap llançament d'objectes.

Des del compte oficial de Vox a Twitter també han reaccionat a l'incident amb una piulada. "Bravo Ignacio Garriga per defensar la llibertat política a Catalunya enfront del separatisme totalitari que assetja als catalans. De nou els comandaments polítics dels Mossos incompleixen la llei no evitant un boicot a un acte polític en plena campanya", resa la piulada de la formació ultra.

L'incident a Badalona es produeix pocs dies abans de les eleccions generals a Espanya del 23 de juliol. En aquests comicis, que marcaran el futur immediat d'Espanya, Vox aspira a ser una força decisiva per inclinar la balança cap a la dreta i l'extrema dreta pactant amb el PP de Feijóo. Segons les darreres enquestes publicades, la formació liderada per Santiago Abascal seria decisiva per facilitar al PP arribar a la Moncloa.