El vicepresident primer d'acció política de Vox, Jorge Buxadé, ha anunciat que el partit d'extrema dreta emprendrà accions legals contra el politòleg i exsecretari de Podemos Juan Carlos Monedero i una tuitaire per "iniciar una campanya de demonització i deshumanització contra Vox i també per vincular el partit i la mort del Samuel (el jove homosexual assassinat)".

Contra "l'esquerra acomodada"

"He d'anunciar que Vox emprendrà accions penals per delictes d'injúries i calúmnies contra una tuitaire, Martu Garrote, i Monedero, però també contra tots aquells que vinculin Vox i la defunció del Samuel", ha etzibat el representant d'extrema dreta. Buxadé no s'ha contingut i ha carregat amb duresa contra l'esquerra, assegurant que "l'esquerra de les identitats sectàries ha aprofitat la mort del Samuel per fer la seva campanya, quan encara no se sap què ha passat, ni qui ha estat".

Seguidament, el polític d'ultradreta ha argumentat que "l'esquerra acomodada usa les dones, els nens i ara els homosexuals" per fer política.

L'immigrant el culpable, de nou

Un cop ha criticat l'esquerra, li ha tocat el torn als immigrants i, en especial, "l'islamisme radical". Buxadé ha deixat anar que "les persones de tendència homosexual passegen amb més tranquil·litat pels barris que no són multiculturals", seguidament ha dit: "L'enemic dels homosexuals és l'islamisme radical".

Quan Buxadé ha acabat de criminalitzar la immigració, ha prosseguit carregant contra l'esquerra: "L'esquerra 'caviar', acomodada, aplaudeix la crida i la invasió d'Espanya per part dels països islàmics".

El tuit de Monedero

Juan Carlos Monedero, en un tuit, va criticar "l'odi contra els homosexuals". També va relacionar Vox amb l'assassinat del jove homosexual: "A veure si algú m'explica a quin Déu li resen els de Vox i els que els secunden quan assassinen a algú pel seu odi als homosexuals". 

En el tuit també carrega contra l'alcalde del PP de Madrid, Jose Luis Almeida, retraient-li que no pengés la bandera LGTBI a la façana de l'ajuntament: "Si haguessis penjat la bandera LGTBI a l'ajuntament, l'assassinat del Samuel hauria estat una mica més difícil".

El post anava acompanyat amb una foto del jove assassinat i un llaç negre en símbol de dol.

monedero

La tuitaire progressista

Vox es calumniarà contra una tuitaire que es defineix en la seva descripció com "socialista, progressista i feminista", es diu Martu Garrote i va publicar un tuit que es va fer viral, va arribar a ser compartit més de mil cops.

En el tuit, Garrote argumenta que darrere de l'assassinat homòfob hi ha Vox: "Això és Vox, això és la ultradreta", escriu. La tuitaire es lamenta per la mort del jove: "Et maten el fill perquè no viu i estima segons el cànon".

La publicació diu així: "Tota la vida criant un fill, vetllant-lo i, quan estàs contenta perquè és auxiliar d'infermeria, perquè és bona persona, perquè ja va passar el pitjor, venen una manada de hienes i te'l maten perquè no viu i estima segons el cànon. Això és Vox, això és la ultradreta".

martu

Imatge principal: Jorge Buxadé. - Europa Press