VOX porta davant la justícia les pancartes contra el rei Felip VI. Segons ha informat el partit ultra en un comunicat, aquest dimarts al matí han presentat una denúncia davant la Fiscalia General de l’Estat contra els “autors responsables de la col·locació i manteniment” de dues pancartes el passat divendres, durant el primer aniversari dels atemptats del 17-A. Atribueixen l’acció als CDR i els acusen de “danyar la imatge i prestigi de la Corona”.

Concretament, VOX ha presentat la denúncia per la pancarta en anglès de plaça Catalunya The Spanish king is not welcome in the Catalan Countries (El rei espanyol no és benvingut als Països Catalans), amb Felip VI cap per avall; i per la de la Rambla Their wars, our deaths (Les seves guerres, els nostres morts), amb una imatge del monarca espanyol amb el seu homòleg saudita.

Segons explica la formació ultra en un comunicat, aquests fets “són delictius perquè constitueixen un ús indegut de la imatge del Rei amb l’evident intenció de causar dany a la imatge i prestigi de la Corona”, emparant-se en l’article 491.2 del Codi Penal. Aquest tipus penal contempla penes de multa de sis fins a 24 mesos.

“Com que el govern no ho fa, com seria la seva obligació, VOX respondrà a cada atac a Espanya i a la Corona amb tot el pes de la llei”, ha advertit Pedro Fernández, vicesecretari jurídic de VOX, dirigint-se al govern de Pedro Sánchez.