L’extrema dreta ja s’ha fet notar en la Cimera del Clima que aquest dilluns arrenca a Madrid. Des de la mateixa sessió inaugural, Iván Espinosa de los Monteros ha denunciat “alarmisme exagerat i infundat” sobre el canvi de climàtic. El portaveu parlamentari de Vox ha advertit que les mesures per preservar el medi ambient amenacen l’economia espanyola. Fins i tot ha arribat a insinuar que aquest escalfament global no té a veure amb l’acció de l'home, sinó amb “causes diferents”.

“Vox és un partit preocupat per preservar el medi ambient, però també preocupat per la nostra agricultura, pels nostres pescadors, per tots els que viuen al món rural”, ha assegurat Iván Espinosa de los Monteros, que ha afegit que també afecta la indústria. “La indústria de l’automòbil produeix a Espanya el 12% del PIB i s’està intentant acabar amb el sector de l’automòbil i del dièsel”, ha arribat a dir. “En aquestes cimeres s’està parlant del perill de volar en avió i el turisme és el 15% del PIB espanyol”, ha insistit. Ha advertit que “hi ha centenars de milers de llocs de treball en perill”.

Preguntat sobre si nega el canvi climàtic, el dirigent ultra ha rebatut que “és molt perillós per a l’ocupació a Espanya que hi hagi un excés d’alarmisme, que s’atribueixin a l’home coses que no necessàriament està demostrat que produeixin cap tipus de canvi climàtic”.