Abans que l'Advocacia de l'Estat emeti el seu informe respecte a l'acompliment de la sentència del TJUE sobre la immunitat del líder d'ERC, Oriol Junqueras, Vox s'ha afanyat a requerir formalment aquest escrit, així com els esborranys del document, mitjançant el Congrés dels Diputats. Ha estat el president de Vox, Santiago Abascal, i la portaveu adjunta al Congrés, Macarena Olona, els que han sol·licitat al Ministeri de Justícia, l'Advocacia de l'Estat i el Ministeri de Presidència la remissió de tots aquests documents.

L'Advocacia de l'Estat disposa fins al 2 de gener per presentar el seu informe encarregat pel Tribunal Suprem relatiu a l'"abast temporal de la immunitat dels membres electes de Parlament Europeu" després de la sentència de Tribunal de Justícia de la Unió Europea, segons recorda Vox en un comunicat. Els dos diputats justifiquen la seva petició en el precepte reglamentari que permet als parlamentaris demanar dades, informes o documents en poder de les administracions públiques.

En la seva nota, el grup de Vox explica que a més de l'escrit definitiu d'al·legacions ha reclamat "tots els esborranys d'aquest escrit remesos entre l'Advocacia de l'Estat i el govern espanyol". I aclareix que es refereix a qualsevol dels seus departaments ministerials i el seu personal. És més, els diputats de Vox volen que se'ls detalli expressament "en relació amb cada esborrany, el nom i càrrec de la persona remitent, el nom i el càrrec de la persona receptora, el dia i hora de remissió i el dia i hora de recepció".

El seu grup parlamentari remarca que l'article 7 del Reglament de Congrés obliga a lliurar els documents requerits pels diputats en un termini màxim de 30 dies. I recorda que Vox va exercir l'acusació popular en el judici contra els processats pel Tribunal Suprem en la causa del procés que va acabar amb diverses penes entre les quals s'incloïa la inhabilitació per a diversos condemnats, com va ser el cas de Junqueras.

Vox assegura que no consentirà "que la intromissió de la UE en la seva sobirania obligui a Espanya a incomplir aquesta sentència" i conclou: "menys encara quan l'incompliment de la mateixa podria estar sent utilitzada en les negociacions de Pedro Sánchez amb els colpistes per la formació de Govern a Espanya".