Vox vol més ciutadans espanyols. Això és el que ha defensat avui al ple del Parlament a través de la seva diputada Mónica Lora, que ha defensat una moció que ha estat àmpliament rebutjada i que proposava mesures per incrementar la natalitat entre espanyols. Entre les mesures que proposaven els ultres hi havia la d'incloure una prestació universal per fill de 100 euros al mes fins als 18 anys d'edat "exclusiva per ciutadans espanyols". Tots els punts de la moció s'han tombat, i en més d'una ocasió només han obtingut el vot de Vox, mentre que Cs i PP s'han apuntat a algunes de les peticions.

La moció també demanava ampliar i potenciar l'assignació econòmica per naixement establida a Catalunya, augmentant la importància del número de fills en el càlcul de les assignacions econòmiques, i en aquest cas els d'extrema dreta demanaven "donar prioritat a la assignació d'aquestes ajudes als ciutadans espanyols". Així mateix, reclamaven estudiar mesures de suport a l'emancipació de parelles joves on "la dona sigui menor de 32 anys" en situació d'embaràs o amb fills.

Una altra de les propostes era modificar la deducció fiscal per naixement en el tram autonòmic de l'IRPF a Catalunya implementant una deducció de 800 euros a l'any per cada nen nascut durant els primers cinc anys, i si es tracta d'un segon naixement, augmentar la quantitat fins a 1.000 euros a l'any. A partir del tercer, proposen 1.200 euros per fill. 

També, amb l'objectiu de "poder introduir" la perspectiva de reconeixement i posada en valor de la família com a institució, reclamen eliminar la Conselleria de Feminismes, i crear en el seu lloc la Conselleria de Família i Natalitat com a principal ens públic "coordinador del disseny de la política social familiar a Catalunya". 

La proposta ha rebut dures crítiques de gairebé tots els grups. ERC, Junts, PSC, CUP i comuns s'han oposat a la totalitat de la moció i han denunciat el discurs "racista, xenòfob i supremacista" del grup d'extrema dreta, i també han advertit que el text vulnera la llei 19/200 d'igualtat de tracte i no discriminació. Fins i tot la diputada dels comuns Susanna Segovia ha demanat a la consellera de Feminismes, Tània Verge, que considerin accions legals contra la moció presentada.

La diputada de Vox ha intentat maquillar la seva proposta, intentant amagar la voluntat excloent: "A Vox defensem a totes les persones, independentment del seu origen, raça, condició sexual i creença, però també defensem la prioritat nacional a l'hora de rebre ajudes socials".