Vox ha presentat aquest dimarts a l'Audència Nacional un escrit d'acusació contra el vicepresident segon del govern espanyol Pablo Iglesias on demana que se'l condemni a 13 anys de presó  per 4 delictes en el cas Dina, on el partit d'extrema dreta està personat com acusació particular. Segons ha avançat El Mundo, l'escrit s'ha presentat a l'Audiència  encara que Iglesias no estigui imputat i que el seu cas s'hagi derivat al Tribunal Suprem.

El fet és que Vox no pot presentar aquest escrit contra Iglesias, ja que per fer-ho hauria d'esperar que el vicepresident fos imputat pel Suprem i fos interrogat com a tal i completés la investigació i decidís seguir endavant, seria aleshores quan es demanarien els escrits d'acusació.

L'escrit de Vox no només apunta contra Iglesias, sinó que també ho fa contra Dina Bousselhan, exassessora del vicepresident, i propietària del mòbil que va provocar l'origen del cas. Per a ella Vox demana 8 anys de presó.

Petició de penes

En el seu escrit, el partit d'extrema dreta espanyol demana 13 anys de presó per Iglesias, sis dels quals per estafa processal, quatre per descobriment i revelació de secrets i tres més pels danys informàtics causats. A més també demana que se li imposi una multa per la denúncia que va presentar, que segons ells, és falsa.

Vox sosté que Iglesias va considerar que, a través de la publicació dels missatges presumptament obtinguts del mòvil de Dina, hi havia una "oportunitat política" i per això es va presentar com a víctima davant l'Audiència Nacional. També consideren que va mantenir en secret que tenia la targeta del mòvil en qüestió i la va malmetre abans de tornar-li a Dina.

Que no es tanqui la investigació a l'Audiència Nacional

Per últim, Vox també demana que no es tanqui la part de la investigació del cas que es va quedar a l'Audiència Nacional i que també esquitxa a l'excomissari José Manuel Villarejo i a dos periodistes de la revista Interviú. El partit d'extrema dreta considera que es necessiten noves diligències, com per exemple que s'aportin al cas les converses completes de l'equip legal de Podemos on es parlava de l'estratègia a seguir en aquest cas.

Aquest escrit de Vox arriba després que el mateix Iglesias presentés un recurs contra l'exposició raonada enviada al Suprem, una acció legal que tampoc seria possible ara per ara.