El president de Vox, Santiago Abascal, ha anunciat aquest dimecres que el seu partit ha registrat al Congrés dels Diputats un projecte de llei de Nacionalitat per regular la seva concessió i evitar que "es regali a qualsevol".

Abascal ha anunciat aquesta mesura en la seva intervenció al Ple del Congrés durant el debat sobre les últimes cimeres i consells europeus, en la qual ha arremès contra les polítiques del govern de Pedro Sánchez i l'ha acusat de fomentar la immigració il·legal de forma "massiva" i renunciar a defensar la sobirania espanyola.

Cuidar la nacionalitat "com un tresor"

Davant això, ha esbossat el pla alternatiu de Vox, que entre altres mesures defensa que "es cuidi com un tresor la nacionalitat espanyola". La seva proposició de llei, ha avisat, servirà per comprovar si la resta de partits "valoren la nacionalitat o estan disposats a regalar-se-la a qualsevol".

La iniciativa ja va ser avançada aquest dilluns en roda de premsa pel portaveu del Comitè d'Acció Política de Vox, Jorge Buxadé, que va parlar d'una reforma del Codi Civil en matèria de nacionalitat i va sostenir la necessitat d'analitzar "de forma detallada què està succeint amb la concessió massiva de la nacionalitat espanyola estrangers que entren al territori nacional".

Segons va detallar, l'objectiu de la seva proposta és "reforçar la condició de ser espanyol, garantir que la nacionalitat espanyola acredita un vincle de lleialtat amb la nació, de compromís històric amb el passat, el present i el futur de la nació espanyola".

Així mateix, el portaveu de Vox va avançar que el partit proposa "la inclusió de determinades reformes al Codi Civil per garantir que aquesta adquisició de la nacionalitat espanyola s'ajusta a les necessitats reals de la nació espanyola" i "augmentar els casos de pèrdua de la nacionalitat espanyola, no d'origen, a aquells supòsits d'estrangers que adquireixen la nacionalitat espanyola i, una vegada adquirida, realitzen actes greument atemptatoris contra l'ordre constitucional, l'ordre democràtic, les institucions de l'Estat".

Revisió dels expedients de concessió de la nacionalitat

Juntament amb aquesta proposició de llei, va anunciar que en presentaran una altra perquè el govern espanyol "doni les instruccions corresponents a la Fiscalia General de l'Estat perquè iniciï la revisió d'ofici de tots els expedients de concessió de la nacionalitat espanyola a persones d'origen marroquí, perquè acreditin degudament la renúncia a la nacionalitat marroquina, que la mateixa ha estat un real, efectiva i, a més, que el Govern marroquí té coneixement i ha acceptat la renúncia d'aquests nacionals".

 

Foto principal: El president de Vox, Santiago Abascal / Europa Press