Aquest diumenge, a Catalunya es reclamaven més polítiques climàtiques i a Madrid, es deia literalment "en contra de les polítiques climàtiques". Malgrat que les dues manifestacions han estat convocades per associacions ciutadanes, ambdues han acabat polititzades. Des del Prat i contra l'ampliació d'aquest aeroport, amb o sense Ricarda afectada, molts dels comuns s'han deixat veure per fer-se seu el reclam. Mentre estan al govern espanyol defensant el projecte, la delegació d'aquest partit d'Unidas-Podemos, fa el doble joc i els comuns aposten per un no rotund. Una de les que s'ha volgut deixar veure més ha estat la tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz.

A l'altra banda, la manifestació per l'augment del preu de la llum ha acabat despertant els sentiments de l'extrema dreta. Vox s'ha sumat a la convocatòria i fins i tot l'eurodiputat català, Jorge Buxadé, l'han deixat pujar a l'escenari i recitar un discurs que, més enllà de la denúncia contra les elèctriques, ha estat una carregada cap al president espanyol, Pedro Sánchez: "El govern ens roba, lladre" o "L'esquerra ens porta a la ruïna, el PP no ens treu d'ella. Només ens queda Vox". 

Milers de persones han tornat a exigir la dimissió de Sánchez. Els principals reclams són: "falten nuclears, sobren polítiques climàtiques. Falta indústria, sobra dependència de potències estrangeres". I confien en tenir una "energia espanyola ja perquè és un gran país". El preu de la llum ha disparat aquest malestar i la formació de Santiago Abascal s'aprofita perquè és un partit nou que encara no ha firmat els escàndols en l'abús dels preus pels que passa l'electricitat tant amb el govern del PP com del PSOE. Novament, els carrers de la capital madrilenya han recollit una pluja de banderes espanyoles.

El principal organitzador és el teòric Sindicato Solidaridad que va en contra permanentment d'UGT i Comissions Obreres. Altres reclams que fa és invertir més en l'hostaleria i ho contraposa amb les polítiques feministes que argumenten que no haurien d'existir.

Tot i que el punt estrella del seu manifest és la pàtria: "la garantia dels drets i la dignitat dels treballadors espanyols davant els governs, els interessos estrangers i els explotadors". També tenen l'obsessió de fer créixer la família i argumenta que "no pot ser un privilegi de rics"; que "el govern espanyol pagui el 100% de les nòmines" fins que s'acabi la pandèmia per coronavirus; "prioritzar els treballadors que són espanyols i el retorn d'aquests a l'Estat"; "acabar amb les polítiques lingüístiques que discriminen certs territoris" com Catalunya o el País Basc; "acabar amb la immigració il·legal i les ONG". Si llegim en diagonal els dotze punts més destacats és una còpia del que defensa Vox.