L'extrema dreta continua enfangant el Congrés dels Diputats sense que ningú no li pari els peus. Avui un dels seus diputats, José María Sánchez, ha arribat a comparar el president espanyol Pedro Sánchez amb el dictador alemany Adolf Hitler i el ministre de la Presidència Félix Bolaños amb el ministre de Propaganda Joseph Goebbels. El mateix partit que en seu parlamentària ha defensat que el govern de coalició progressista és el pitjor en 80 anys, incloent-hi els governs de la dictadura franquista. O que avui s'ha revoltat per la comparació que va fer Zelenski amb l'atac nazi a Gernika l'abril del 37.

Ha estat en una interpel·lació del diputat de Vox al ministre de la Presidència sobre "l'adoctrinament ideològic i la rebaixa de l'exigència acadèmica" en l'educació primària i secundària. I llavors és quan ha acusat Félix Bolaños d'estar "al servei d'un subjecte que, mantenint el símil, podem dir que és com el Führer". Ha intentat justificar-ho perquè "la propaganda del president del govern d'acord amb la llei de pressupostos generals de l'Estat excedeix els 70 milions d'euros l'any". I també ha disparat contra el ministre, a qui ha qualificat d'"aprenent del doctor Goebbels, que succeeix en aquesta tan indigna condició aquell guru de pacotilla anomenat Iván Redondo".

Bolaños ha començat la seva rèplica demanant que es retirin les paraules del diari de sessions, unes "comparacions inacceptables". I ha reblat: "Demano solemnement que es retirin de l'acta i li demano que es disculpi". Ha dit que no toleraran "els insulta de la ultadreta". Però el diputat de l'extrema dreta s'ha negat a fer-ho.

 

Abascal contra Zelenski

La ciutat ucraïnesa de Mariúpol ha estat completament bombardejada per la Rússia de Vladímir Putin. No ha quedat pràcticament res en peu. Però no és un cas únic en la història. En la seva intervenció per videoconferència davant del Congrés dels Diputats aquest dimarts, el president Volodímir Zelenski va voler conscienciar la població espanyola del que està vivint el seu país. I per això va recórrer a un símil: "Estem l'abril del 2022, però sembla que estem a l'abril del 1937 quan tothom parlava d'una de les vostres ciutats, Gernika".

Avui ha arribat la resposta de Santiago Abascal a través de Twitter. "El president ucraïnès no té el deure de conéixer la nostra història. De fet, el govern s'entesta que els espanyols també la desconeguin", ha assegurat. "Però posats a establir comparacions, potser hauria estat més encertat parlar de Paracuellos (on els predecessors de Putin van assajar el genocidi) o la invasió napoleònica, on el poble espanyol va derrotar l'agressor extern, o la persecució assassina d'espanyols en terra basca durant dècades", ha reblat.