El partit d'extrema dreta Vox presidirà la comissió de cultura i patrimoni històric del Parlament andalús, per on passen tots els temes relacionats amb la memòria històrica. Segons ha avançat el diari ABC i hauria pogut confirmar ElDiario.es Andalucía, els portaveus dels cinc partits polítics haurien arribat a un acord "no oficial" per repartir-se les presidències de les 18 comissions parlamentàries.

Cal recordar que la formació liderada per Santiago Abascal —que té 12 diputats a Andalusia— té un acord signat amb el PP per derogar la llei andalusa de memòria i substituir-la per una llei de concòrdia.

Repartiment de comissions 

PP i Ciutadans han assegurat que l'acord havia estat "unànime" entre els cinc grups. Ara bé, PSOE i Adelante Andalucía creuen que ha estat una "imposició del tripartit de dretes" que la comissió de cultura hagi caigut en mans de Vox.

L'acord escrit a què hauria tingut accés ElDiario.es Andalucía deixa al PSOE la presidència de quatre comissions, quatre més per a PP i Ciutadans, dues per Adelante Andalucía i una per a Vox.