Després de la seva irrupció amb 12 escons, Vox tindrà un paper clau en la política andalusa. Així se n’ha vantat el seu líder, Santiago Abascal, durant la nit electoral aquest diumenge a Sevilla. “Tenim les claus de San Telmo per expulsar la corrupció socialista”, s’ha felicitat pels gairebé 400.000 vots que ha obtingut la formació ultra que encapçala.

“Molts van riure’s de nosaltres, però mai no vam tirar la tovallola”, ha assegurat Abascal dirigint-se a tots aquests votants, i ha subratllat la importància que té més enllà de les fronteres d’Andalusia. “Els andalusos estan preocupats pel cop d’Estat que s’ha produït al Palau de la Generalitat hagi passat al Palau de la Moncloa”, ha assenyalat. Segons ha dit, els andalusos han “assenyalat un camí a tota la nació”.

Per la seva part, el seu candidat a la Junta d’Andalusia, el jutge Francisco Serrano, ha promès que “propiciaran el canvi i la Reconquesta”. En aquest sentit, Serrano ha assegurat que “ara s’assabentarà la resta d’Espanya de qui som”. I ha advertit: “Hem arribat per a quedar-nos”.

Amb els resultats a la mà, la coalició de PPCs i Vox és l'única que suma per a una investidura a la Junta d'Andalusia.