Podem cauria fins al cinquè lloc en les properes eleccions del 28-A. Així ho assegura l'enquesta de SocioMétrica per a El Español, que assegura que el partit que lidera Pablo Iglesias ha caigut al 12,6% en intenció de vot, lleugerament per sobre de l'11,9% de Vox, però amb una pitjor previsió d'escons.

Traduït a escons, la formació d'esquerres passaria dels 71 d'aquesta legislatura a entre 28 i 34, ostensiblement menys de la meitat. Ciutadans ja va desplaçar fa temps en les enquestes a Podemos com a tercera força, el sorprenent és que Vox el superi també. En concret, els de Santiago Abascal obtindrien ara entre 31 i 37 diputats.

També cau la seva intenció de vot. Al febrer era del 15,2% i de 14,1% al març. Però si comparem la seva situació actual amb la de juny de 2016, data de les últimes eleccions, quan va obtenir el 21,1% dels sufragis, s'observa que Podemos es deixa gairebé 9 punts.

De la decadència de Podemos se'n beneficia Pedro Sánchez per continuar consolidant l'hegemonia del PSOE. Els socialistes serien, segons l'enquesta, la primera força amb un 29% dels vots i entorn dels 130 escons.