A Espanya, Vox vol fer seva la bandera del racisme. Aquest dilluns, la formació d'extrema ha tornat a atiar la bandera de la xenofòbia. La roda de premsa ha començat amb uns vídeos trets de les xarxes on persones estrangeres suposadament es feliciten per l'ingrés mínim vital aprovat pel govern espanyol la setmana passada. L'eurodiputat Jorge Buxadé ha alertat que aquesta nova prestació "cronifica la pobresa" i, el pitjor per a ells, "almenta l'arribada massiva i il·legal d'estrangers".

En una roda de premsa aquest dilluns al migdia, el portaveu del comitè d'acció política de la formació ha denunciat que els requisits de l'ingrés mínim contemplen excepcions que poden alimentar una onada migratòria. "Excepcionalment les víctimes de tràfic de persones podran accedir a l'ingrés mínim", ha assenyalat el dirigent ultra. Segons l'extrema dreta, això significarà que "els qui entren de manera il·legal, perquè no lluitem contra les màfies, se'n beneficiaran".

Buxadé ha subratllat que hi ha molts vídeos penjats a Internet on estrangers criden a venir a Espanya a aprofitar aquesta nova prestació.  “Ens aboca a un efecte trucada", ha insistit el dirigent ultra. Aquests vídeos han estat exposats per la formació abans d'iniciar la roda de premsa.

Per altra banda, Vox torna a rebutjar la pròrroga de l'estat d'alarma, argumentant que hi ha altres alternatives legals. “L’únic que vol el govern es protegir-se ell mateix, no protegir els espanyols ni la seva salut”, ha denunciat Buxadé. “Els espanyols han de ser conscients que en aquesta vulneració no només hi ha el PSOE i Podemos, sinó els que deliberadament ajuden a sostenir aquesta situació inadmissible”, ha conclòs.

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram