L'Arxiu Nacional de Catalunya a Sant Cugat del Vallès s'ha despertat aquest divendres amb una pancarta en favor de Vox i el seu candidat a la presidència del govern espanyol, Santiago Abascal, penjada de la façana. Aquesta pràctica no està permesa segons la LOREG (Llei Orgànica del Règim Electoral Central). L'article 55 de la llei indica que els ajuntaments han de reservar una sèrie d'espais especials col·locar de manera gratuïta els cartells de les formacions, així com locals oficials i llocs públics d'ús gratuït per a la celebració d'actes de campanya electoral. Per tant, a banda d'aquests espais reservats, els partits, associacions, coalicions o federacions tenen prohibit col·locar propaganda electoral fora dels espais comercials autoritzats. Precisament, en aquesta població les eleccions municipals del 28-M van permetre l'entrada de Vox a l'Ajuntament de Sant Cugat amb 2 regidors. 

L'Arxiu Nacional de Catalunya ha retirat la pancarta de manera immediata, i segons han explicat a ElNacional.cat, ja han passat la informació als serveis jurídics del Departament de Cultura. 

Vox a l'arxiu nacional de Catalunya
Pancarta de Vox a l'Arxiu Nacional de Catalunya / El Nacional

Conflicte de Vox a Terrassa

La pancarta de Vox a l'Arxiu Nacional de Catalunya ha aparegut només a uns quilòmetres de Terrassa, on aquest dijous es va viure una situació tensa amb la instal·lació d'una carpa de Vox a la rambla d'Ègara, a Terrassa. La Policia Municipal de Terrassa va detenir un simpatitzant de Vox com a presumpte autor d'un delicte d'amenaça amb arma blanca. L'arrestat estava a la carpa de Vox i ha intentat apunyalar tres vegades a un veí de la zona després que els hi cridés "feixistes". 

Finalment, la Policia de Terrassa ha multat amb 2.000 euros l'home amenaçat amb una navalla. Segons ha informat el portaveu d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme del municipi (UCFR), Marc Ferrer, l’home va rebre aquest mateix dijous una trucada de la comissaria per anar a recollir la sanció administrativa dues hores després de formalitzar la denúncia contra el presumpte agressor, que va quedar arrestat. “A algú de la Policia Municipal no li ha semblat bé i l’ha volgut castigar amb la sanció màxima”, va denunciar Ferrer a l’ACN. L’UCFR va organitzar una concentració a les vuit del vespre davant l’Ajuntament per denunciar els fets.