El líder de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, ha estat dels primers a reaccionar al discurs de Nadal de Pere Aragonès i ho ha fet carregant molt durament contra el president català, advertint-lo del que pot passar si impulsa el procés independentista, com ha assegurat que farà: "Són uns mamarratxos, que ho intentin si s'atreveixen. Us ficarem a la presó novament", ha bramat Garriga en una piulada. 

 

tuit ignacio garriga

Tuit 

Ahir, Aragonès va advertir en el seu missatge institucional que enguany ha pronunciat per Sant Esteve, en lloc de per Cap d'Any, des d'una escola de Santa Coloma de Gramenet, que buscarà "alternatives" si la taula de diàleg amb l'Estat "encalla" i no comença a donar "resultats tangibles" el 2022.

Reacció de Ciutadans 

Des de Twitter no solament li ha respost Garriga, sinó també el president del grup de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa: "Aragonès torna a demostrar el seu menyspreu a més de mitja Catalunya convertint un discurs institucional en un al·legat separatista d'evident xantatge a l'Estat".

"Aquesta 'alternativa' només cal entendre-la com una amenaça antidemocràtica d'un govern amb Junts i recolzat en la CUP", ha dit Carrizosa, per qui, mentre governi l'independentisme, "Catalunya seguirà sumida en la decadència i la pèrdua d'oportunitats que han deixat anys de procés".

L'elecció de l'escola 

"A més, és indignant que Aragonès trepitgi Santa Coloma per defensar l'exclusió de l'espanyol de les aules i ignori que a la ciutat hi ha nens estudiant en barracons", ha denunciat. L'elecció de Santa Coloma no ha estat presa per casualitat, sinó que és la primera escola de Catalunya en què es va posar en marxa el model d'immersió lingüística, el curs 1983-94, per petició dels pares i mares dels alumnes, model que aquestes últimes setmanes ha patit molts atacs per part de la dreta i la justícia espanyola. 

També des de Twitter, el president del Partit Popular de Catalunya, Alejandro Fernández, ha titllat de "soporífer, ofensiu i divisiu" el discurs de Pere Aragonès i s'ha preguntat "per a què ha servit la suposada 'distensió' de Pedro Sánchez i Salvador Illa".

El discurs d'Aragonès 

Ahir, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va defensar la necessitat de “començar a construir alternatives” per si la negociació amb l’Estat, la taula de diàleg, s’encalla i no aporta els resultats previstos. En el seu missatge institucional, Aragonès va mostrar el seu convenciment que, de cara al 2022, “hem d’aconseguir fer el tomb a la crisi democràtica que fa massa temps que arrosseguem”.

El president també va fer notar que “ha de ser l'any en què comencem a desbloquejar el conflicte amb l'Estat, en què la negociació avanci i comenci a aportar resultats tangibles”, perquè “cal començar a oferir una resposta a l’àmplia majoria de ciutadans i ciutadanes que saben que la resolució del conflicte amb l’Estat passa per l’exercici del dret a l’autodeterminació i l’amnistia”.

 

 

A la imatge principal, Ignacio Garriga al Parlament / Sergi Alcàzar