Vox ha amenaçat públicament al govern andalús, presidit pel popular Juan Manuel Moreno, amb no aprovar els pressupostos després que la formació d'extrema dreta s'hagi quedat sola defensant la derogació de la Llei de Memòria Històrica.

Tant Cs com el PP han acordat derogar aquesta llei si existeix "unanimitat" per fer-ho en el Parlament andalús, fet improbable, ja que ni el PSOE ni Endavant Andalusia (Podemos) votaran a favor de la seva supressió. El líder de la formació ultradretana, Santiago Abascal, ja ha carregat contra les dues formacions acusant-los que "la seva paraula no val res". "Després voldran aprovar els pressupostos... i no podran", ha amenaçat.

Curiosament, la Llei de Memòria Històrica, que pretén "honorar als qui es van esforçar per aconseguir un règim democràtic a Andalusia i als qui van lluitar contra la Dictadura franquista en defensa de les llibertats i els drets fonamentals", no va ser aprovada ni amb els vots de la formació de Pablo Casado ni la d'Albert Rivera, que es van abstenir.

La proposta de Vox passa per substituir l'actual llei per una "Llei de Concòrdia" que "afavoreixi la reconciliació entre els espanyols de totes les ideologies, d'acord amb l'esperit de la Transició".